صفحه اصلي گلوتن در چه غذايي يافت مي‌شود؟

نظام ثبت بیماران سیلیاکی

نکته ها

بر اساس نتایج تحقیقات دانشمندان دانشگاه منچستر، خوردن شیر مادر خطر بروز بیماری سیلیاک را کاهش می دهد. به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، این دانشمندان با مطالعه رابطه شیر مادر و بیماری سیلیاک دریافتند، کودکانی که به مدت طولانی تری از شیر مادر تغذیه می کنند، در صورتی که بعد از، از شیر گرفتن آنها در رژیم غذائی آنها گلوتن وجود داشته باشد، ۵۲ درصد کمتر به بیماری سیلیاک مبتلاء می شوند .

گلوتن در چه غذايي يافت مي‌شود؟ PDF پرینت ایمیل

حبوبات حاوي گلوتن شامل گندم، چاودار، جو و تمام محصولات آنها مي‌باشند. ( جدول شماره 1 را براي پرهيز از ليست حبوبات حاوي گلوتن مشاهده نماييد) اين دانه‌ها در محصولاتي همچون نان، حبوباتي كه به عنوان صبحانه با شير صرف مي‌شوند، پاستا، پيتزا، كيك، كلوچه و مواد افزوده شده به بسياري از محصولات غذايي استفاده مي‌شوند.

جدول 1: ليست حبوبات حاوي گلوتن
جو گندم سرخ گندم سياه (چاودار)
عصاره/ مالت جو نشاسته گندم سبوس گندم
خمير فطير آرد ، نوعي از گندم به نام تك‌دانه


تذكر مهم: اين اطلاعات از CDHDF فقط براي اطلاعات عمومي تهيه شده و به عنوان اصول خاصی براي درمان بيماري سیلياك نمي‌باشد. مشورت با پزشكان در مورد شرايط خاص بسيار مهم است.