صفحه اصلي گلوتن در چه غذايي يافت مي‌شود؟

نظام ثبت بیماران سیلیاکی

نکته ها

مخمرهای که در ایران جهت پخت کیک استفاده می شود همگی از خمیر گندم درست می شوند یعنی خمیر ترش شده ای می باشد که بصورت خشک شده (آرد شده) مصرف می گردد. در مدلهای مشابه خارجی این مشکل برای بیماران سیلیاکی حل شده و  با قید کلمه فاقد گلوتن جهت مصارف کیک پزی استفاده می شود.

 

گلوتن در چه غذايي يافت مي‌شود؟ PDF پرینت ایمیل

حبوبات حاوي گلوتن شامل گندم، چاودار، جو و تمام محصولات آنها مي‌باشند. ( جدول شماره 1 را براي پرهيز از ليست حبوبات حاوي گلوتن مشاهده نماييد) اين دانه‌ها در محصولاتي همچون نان، حبوباتي كه به عنوان صبحانه با شير صرف مي‌شوند، پاستا، پيتزا، كيك، كلوچه و مواد افزوده شده به بسياري از محصولات غذايي استفاده مي‌شوند.

جدول 1: ليست حبوبات حاوي گلوتن
جو گندم سرخ گندم سياه (چاودار)
عصاره/ مالت جو نشاسته گندم سبوس گندم
خمير فطير آرد ، نوعي از گندم به نام تك‌دانه


تذكر مهم: اين اطلاعات از CDHDF فقط براي اطلاعات عمومي تهيه شده و به عنوان اصول خاصی براي درمان بيماري سیلياك نمي‌باشد. مشورت با پزشكان در مورد شرايط خاص بسيار مهم است.